Συνάντηση του Προέδρου του ΕΣΠΑΒ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μοιραστείτε το άρθρο:

11 Νοεμβρίου, 2022

Με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γραφάκο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου-ΕΣΠΑΒ, Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνάντησης η οποία αποτέλεσε την συνέχεια εντατικής επικοινωνίας του Συνδέσμου με το Υπουργείο για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον κλάδο του βιοαερίου, συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα του Συνδέσμου.

Ο κος Υφαντής, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας μέσω της αξιοποίησης οργανικών αποβλήτων ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων στους σταθμούς παραγωγής βιοαερίου, με συλλογή στην πηγή. Υπογράμμισε τη δυνατότητα των μονάδων βιοαερίου να παραλάβουν ακόμα τουλάχιστον 1.000.000tn οργανικών αποβλήτων σε επίπεδο υπολειμμάτων τροφής καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν με εκμετάλλευση μόλις του 52% της εγκατεστημένης ισχύος κατά μέσο όρο. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη άμεσης ανάπτυξης νομοθετικού πλαισίου στην χώρα μας για τον τομέα του βιομεθανίου και παροχής κινήτρων για τις μονάδες βιοαερίου ώστε να παραμείνουν λειτουργικές και να επενδύσουν στην παραγωγή βιομεθανίου από οργανικά απόβλητα.

Η ανταπόκριση από πλευράς του Γενικού Γραμματέα, κ. Γραφάκου υπήρξε εξαιρετικά θετική ενώ ως Σύνδεσμος βρισκόμαστε εν αναμονή αποτελεσμάτων και σχετικών εξελίξεων.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top