Ενημερωτικό Δελτίο EBA (European Biogas Association), 1ο Τρίμηνο 2023

Μοιραστείτε το άρθρο:

21 Απριλίου, 2023

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιοαερίου-ΕΒΑ δημοσίευσε ενημερωτικό δελτίο για το πρώτο τρίμηνο του 2023 το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα του συνδέσμου καθώς και τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις για τον τομέα του βιοαερίου και του βιομεθανίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα μελέτη της τεχνικής ομάδας του EBA με τίτλοBeyond energy – monetizing biomethanes wholesystem benefits η οποία αναδεικνύει με ποσοτικά στοιχεία την προστιθέμενη οικονομική αξία του βιομεθανίου για την κοινωνία, πέρα από την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Στις σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών περιλαμβάνεται η έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του δεσμευτικού στόχου των 35 bcm για το βιομεθάνιο στη δέσμη μέτρων της ΕΕ για το φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ξεκίνησε και η νέα καμπάνια του EBA για το 2023 με τίτλοBiogases: beyond energy, η οποία διερευνά, μέσω 6 ενημερωτικών εντύπων, τις πολλαπλές λύσεις που ήδη παρέχει το βιοαέριο για την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής βιοοικονομίας. Το υλικό θα μεταφραστεί και στα ελληνικά από τον ΕΣΠΑΒ ο οποίος συμμετέχει στην καμπάνια.

Για να διαβάσετε την αναλυτική έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του ΕΒΑ πατήστε εδώ.

Scroll to Top