Διεθνής διάκριση μέλους του ΕΣΠΑΒ από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (AD and Biogas Industry Awards)

Μοιραστείτε το άρθρο:

6 Απριλίου, 2023

Μια πολύ σημαντική διάκριση σημειώθηκε για τον κλάδο του βιοαερίου στην Ελλάδα καθώς το μέλος του ΕΣΠΑΒ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, θυγατρική του ομίλου SYCHEM, απέσπασε το Διεθνές Βραβείο του καλύτερου Σταθμού Βιοαερίου ισχύος μέχρι 1 MW για τον σταθμό της στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Η απονομή έγινε στις 29 Μαρτίου 2023 σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Birmingham της Αγγλίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοαερίου World Biogas Εxpo. Τα βραβεία AD & Biogas Industry Awards 2023 θεωρούνται τα κορυφαία στη βιομηχανία του Βιοαερίου και οργανώνονται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (World Biogas Association).

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου SYCHEM και Πρόεδρος του ΕΣΠΑΒ Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής.

Ο σταθμός αναγνωρίστηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και τις καινοτόμες τεχνολογίες του ως πρότυπη μονάδα βιοαερίου στο 1 MW. Η συγκεκριμένη μονάδα επενδύει στην έρευνα, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογίες στην επεξεργασία και αξιοποίηση του υγρού χωνεμένος υπολείμματος, την απόσμηση, αλλά και την δυνατότητα κλειστής και αυτόματης παραλαβής πάσης φύσης οργανικών υπολειμμάτων από ληγμένα συσκευασμένα τρόφιμα μέχρι απόβλητα σφαγείων και τυροκομείων. Πρόσφατα ξεκίνησε και η εμπορική διάθεση πρωτοποριακού συμπυκνωμένου, παστεριωμένου και σταθεροποιημένου λιπάσματος από το υγρό χωνεμένο υπόλειμμα. Βασικός στόχος είναι η μελλοντική εμπορική αξιοποίηση όλης αυτής της τεχνογνωσίας με την κατασκευή και εξαγωγή εξειδικευμένων συστημάτων για την βιομηχανία του Βιοαερίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#HABIO #BIOGAS #BIOENERGY #BIOENERGYCRETE #SYCHEM #ADBiogasIndustryAwards2023

Scroll to Top